Een tweedehands elektrische fiets aanschaffen, is dat verstandig?

Steeds meer Nederlanders schaffen een elektrische fiets aan en dat is niet gek. Vrijwel iedereen in Nederland maakt namelijk dagelijks of maandelijks gebruik van een fiets. Daar staan wij als Nederlanders wereldwijd ook om bekend. Daarnaast maakt een elektrische fiets het fietsen zeer eenvoudig. Met een aantal trapbewegingen kan je al een snelheid van enkele tientallen kilometers per uur halen. Helaas zijn elektrische fietsen enorm duur en zijn er zelfs elektrische fietsen die meer dan vijfduizend euro kunnen kosten. Het is dus zeker niet vreemd dat er veel Nederlanders zijn die dat niet kunnen betalen en dus op zoek gaan naar een tweedehands elektrische fiets, maar is dat wel verstandig? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Een elektrische fiets bevat gevoelige onderdelen 

Veel mensen weten niet dat de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets, de motor en de batterij, ook de twee gevoeligste onderdelen van een elektrische fiets zijn. Batterijen staan erom bekend dat ze in de loop van de tijd relatief snel achteruit kunnen gaan. Als jij dus een tweedehands elektrische fiets aanschaft, dan is de kans vrij groot dat je de batterij weer snel moet vervangen. Motoren kunnen niet of zeer slecht onderhouden zijn en ook komt het wel eens voor dat de kilometerstand van de elektrische fiets teruggedraaid wordt. Wanneer de motor van een elektrische fiets kapot gaat, dan kan je de elektrische fiets in principe bij het grofvuil zetten. Als jij een tweedehands e-bike wilt aanschaffen, dan is het verstandig om de fiets eerst te laten controleren door een fietsenmaker. Zo kom je namelijk niet voor verrassingen te staan.

 

Goedkoop is vaak duurkoop 

Mocht jij een tweedehands elektrische fiets tegen komen die enorm goedkoop is, dan kan jij deze fiets het best overslaan. Elektrische fietsen die enorm goedkoop zijn, zijn vaak van slechte merken of er mankeert iets aan deze elektrische fietsen. Het zou erg zonde zijn als je toch besluit om de elektrische fiets aan te schaffen en dat de elektrische fiets snel kapot gaat. Je hebt dan al gauw enkele honderden euro’s in de prullenbak gegooid en dat is natuurlijk niet fijn. Het is en blijft daarom erg belangrijk om een tweedehands elektrische fiets altijd te laten controleren door een fietsenmaker. Het is dan ook handig om altijd om advies te vragen of het een eerlijke prijs is voor de fiets en of de door jou ingeschakelde fietsenmaker de fiets ook zou kopen voor de vraagprijs. 

 

Gerelateerde blogs